Direct contact

Geen antwoord gevonden op je vraag? Neem contact met ons op.

Onderweg laden

Waar kan ik mijn auto opladen?
Een laadpunt aanvragen bij de gemeente

Je wilt elektrisch gaan rijden maar hebt geen mogelijkheid tot het plaatsen van een laadpunt op eigen grond of er staat geen openbaar laadpunt in de buurt? Je kunt dan via de website www.laadpaalnodig.nl een openbaar laadpunt aanvragen bij jouw gemeente. Laadpaalnodig.nl is een onafhankelijke centrale aanvraagportal die het makkelijk maakt voor alle partijen om een aanvraag te doorlopen.

Wat is het verschil tussen regulier en snelladen?

Als je een elektrische auto gaat rijden, denk je natuurlijk ook na over het opladen van de auto en hoe snel dit gaat. Naast ‘regulier laden’ (AC-laden) kun je ook ‘snelladen’ (DC-laden). Mogelijk lijkt het wenselijk om altijd snel te laden, maar dit is lang niet altijd nodig. 

Het verschil tussen regulier en snelladen
Snelladen is bedoeld om in een zo kort mogelijke tijd zoveel mogelijk actieradius toe te voegen, met name als je onderweg bent.

Wanneer is snelladen nuttig?

Je zou je misschien kunnen afvragen waarom je niet altijd zou kiezen voor snelladen. Toch is dat niet altijd de beste keuze:

  • Het is niet altijd nodig om snel te laden. Bijvoorbeeld als je langere tijd parkeert. Je hebt dan de tijd en bespaart een hoop kosten als je een normale lader kiest.
  • De kans dat je een snellaadpaal vindt onderweg is kleiner. Er zijn namelijk onderweg meer normale laders dan snelladers beschikbaar. Snelladers vind je vooral langs de snelweg.
  • Snelladers zijn naar verhouding duurder dan normale laders.

Snelladen kan wel heel nuttig zijn als je een langere afstand moet rijden, bijvoorbeeld als je op vakantie gaat. Snelladen is ook aantrekkelijk als je aan het einde van de dag met ‘een lege batterij’ thuiskomt én de volgende dag weer vroeg op pad gaat.

Hoe herken je een snellader?

Bij een snellaadpunt staan in elk geval altijd de letters ‘DC’ vermeld. Bij het reguliere laadpunt staat ‘AC’ en ‘max. 43kW’. Daarnaast zit bij een snellader de laadkabel altijd aan het laadpunt vast.

Laden in het buitenland
Direct contact

Geen antwoord gevonden op je vraag? Neem contact met ons op.