Direct contact

Geen antwoord gevonden op je vraag? Neem contact met ons op.

Thuis laden

Kan ik thuis laden?
Hoe kom ik erachter wat mijn woning aan kan?

Dat hangt af van de capaciteit van jouw stroomaansluiting. Zonder al te technisch te worden, is het belangrijk dat je wat termen kent.

Stroom komt jouw woning binnen via een netaansluiting. Die heeft iedereen, maar de hoeveelheid stroom kan per huishouden verschillend zijn.

De aansluitwaarde bepaalt hoeveel stroom jouw huis binnenkomt. Er lopen 1 of 3 kabels met stroom jouw huis in. Dit noemen we een 1- of 3- faseaansluiting.

Elke kabel levert een bepaalde stroomsterkte, uitgedrukt in ampères (A). Een huis met een 3-faseaansluiting kan bijvoorbeeld 25A per kabel hebben (uitgedrukt als 3x25A).

Natuurlijk helpt onze partner Eneco eMobility je graag in te schatten of je genoeg ruimte hebt voor een laadpaal. Toch kunnen ook zij op afstand niet alles met zekerheid vaststellen. Daarom is het handig zelf ook uit te zoeken hoeveel stroom jouw huis op bepaalde momenten verbruikt. Dat kan bijvoorbeeld met een slimme thermostaat.

Wat als ik niet genoeg capaciteit heb?

Vermoed of weet je dat de apparaten in jouw huis al veel verbruiken? Dan is het handig om de capaciteit van jouw netaansluiting uit te breiden (verzwaren). Hierdoor kan je huis meer aan.

Wij raden daarom aan altijd voor een laadpunt met Home Load Balancing te kiezen. Hierdoor houd je de capaciteit van de netaansluiting hetzelfde. Het laadvermogen van de laadpaal past zich aan op de stroom die andere apparaten in huis op dat moment verbruiken.

Wat als ik te maken heb met een Vereniging van Eigenaren (VvE)?

Woon je bijvoorbeeld in een appartement met een eigen parkeerplaats, dan heb je met de installatie van een oplaadpunt vaak te maken met een VvE. In de praktijk zien we vaak dat een VvE eigen regels heeft over de installatie en hardware van het laadpunt. Neem dan ook eerst contact op met je VvE om de regels en eisen helder te krijgen.

Direct contact

Geen antwoord gevonden op je vraag? Neem contact met ons op.