Alphabet 21% goedkoper dan kopen met geleend geld

Is private lease een goed alternatief voor kopen? De Consumentenbond vergeleek aanbieders van private lease op prijzen en voorwaarden in de test: private lease versus kopen. Sommige auto's blijken goedkoper om te leasen dan te kopen met geleend of eigen geld, afhankelijk van je situatie.

Goedkoopste private lease aanbieder

In het onderzoek komt naar voren dat er grote prijsverschillen zitten tussen de diverse aanbieders. In de prijsvergelijking van de Consumentenbond komt Alphabet Private Lease als voordeligste aanbieder uit de bus. De totale kosten per maand zijn gemiddeld 12% lager dan wanneer de auto wordt gekocht met eigen geld. Ten opzichte van kopen met geleend geld is private lease via Alphabet zelfs 21% goedkoper.

Top 3 grootste prijsverschil tussen leasen en lenen/kopen:

  1. Alphabet Private Lease
  2. PSA DS
  3. Volkswagen Lease Audi

Voor wie is private lease interessant?

Het blijkt dat private lease vooral interessant is voor:

  • mensen die geen of weinig spaargeld hebben, maar toch een nieuwe auto willen rijden.
  • mensen die wel spaargeld hebben, maar vooraf willen weten wat ze maandelijks kwijt zijn aan autokosten.
  • senioren die nog een aantal jaren zorgeloos en budgetteerbaar in een nieuwe auto willen rijden, maar die niet of moeilijk geld kunnen lenen, blijkt private lease vaak een uitkomst.
  • automobilisten die geen gedoe willen met onverwachte garagerekeningen en het inruilen of verkopen van de auto.

Zekerheid met het Keurmerk Private Lease

Op 1 februari 2016 is het Keurmerk Private Lease van kracht geworden. Met het Keurmerk is er een stuk meer zekerheid en bescherming in de private lease markt gekomen, omdat er geen onverwachte en onredelijke extra kosten in rekening gebracht kunnen worden. Het advies van de Consumentenbond luidt dan ook om alleen in zee te gaan met een aanbieder die het Keurmerk Private Lease voert.

 

Bron: Consumentengids december 2016

Alphabet Private Lease

  • Al vier jaar op rij de beste leasemaatschappij van Nederland
  • Keurmerk Private Lease
  • Onderdeel van BMW Group

Ook bij Alphabet kun je terecht voor het leasen van je nieuwe auto. Private Lease van Alphabet biedt een ruime keuze uit verschillende auto’s met scherpe deals. Tegen heldere voorwaarden en diverse aanbiedingen die uit voorraad leverbaar zijn.

Klanten beoordelen ons met

8,6

Bekijk reviews

Meer weten over Private Lease?

Bel ons (076) 579 38 88