Wat is Private Lease?

Private leasen (of privé leasen) betekent een nieuwe auto rijden voor een vast bedrag per maand. Kosten aan bijvoorbeeld reparaties en verzekering zijn gedekt. Het enige waar je nog geld voor moet reserveren is brandstof en parkeerkosten. Geen rompslomp dus maar zorgeloos autorijden voor een scherp tarief. Weten waar je aan toe bent, mét zichtbare kleine lettertjes die je kunt nalezen in de Algemene Voorwaarden Private Lease. Deze zijn helder en in begrijpelijke taal geschreven.

Kenmerken Private Lease

Het bezitten van een eigen auto lijkt de meest voordelige optie te zijn als het om autorijden gaat. Maar schijn bedriegt. Weet jij wat je jaarlijks uitgeeft aan autokosten? Meer dan 85% van de Nederlandse autobezitters heeft geen idee wat ze jaarlijks aan hun auto uitgeven. En als zij het weten dan schatten zij de kosten veel lager in dan dat het in werkelijkheid is. De afschrijving van de auto en onderhoudskosten worden vaak vergeten. Als je een auto privé least weet je exact wat je per maand betaalt aan de auto. Alle kenmerken op een rij:

1. Huurder in plaats van eigenaar

Je bent geen eigenaar maar huurt de auto. Eigenlijk is leasen een mooi woord voor huren. Bij Alphabet Private Lease bepaal je zelf hoe lang je de auto least, dat varieert tussen de 24, 48 of 60 maanden.

2. Vast bedrag per maand

Je weet met Alphabet Private Lease altijd waar je aan toe bent. Je betaalt een vast bedrag per maand. Hierin zitten alle autokosten zoals de wegenbelasting, regulier onderhoud en een allriskverzekering. Met de all-risk dekking is schade of diefstal van de auto verzekerd. Eventuele persoonlijke schade of letselschade wordt niet gedekt. Je vindt hier alle inbegrepen kosten die onder het leasecontract vallen. Het enige waar je budget voor vrij moet houden zijn brandstofkosten, mogelijke verkeersboetes, parkeerkosten of tolgelden. De kosten van je eigen risico bij schade komen ook op jouw rekening te staan.

Wil je weten of een auto privé leasen de goedkoopste optie is ten opzichte van kopen? Lees dan de pagina Leasen of Kopen nog eens door en maak een goede berekening zodat je geen appels met peren vergelijkt.

3. Geen bijtelling leaseauto

Een private lease bijtelling betaal je niet, dat is alleen het geval bij leaserijders met een auto van de zaak.

Omdat de prijs zo belangrijk is, wij niet van kleine lettertjes houden, en je graag voor goedkoop private leasen gaat vind je hieronder nogmaals de autokosten op een rij.

Private Lease contract

WEL inbegrepen

 • Regulier onderhoud, reparaties en de APK keuring
 • Vervangend vervoer in Nederland bij een reparatie langer dan 24 uur
 • Pechhulp onderweg in binnen- en buitenland.
 • Allriskautoverzekering
 • Motorrijtuigenbelasting (MRB), oftewel wegenbelasting
 • Afschrijving en rente

NIET inbegrepen

 • Brandstof, parkeer- en tolgelden. Verkeersboetes. Extra vloeistoffen buiten het onderhoudsschema om zoals ruitenwissersvloeistof
 • Vervangend vervoer in Nederland binnen 24 uur. Vervangend vervoer buitenland*
 • Eigen bijdrage in situaties waarbij je schade maakt terwijl de tegenpartij niet aansprakelijk of niet bekend is (niet verhaalbare schade)
 • Schadeverzekering inzittenden*

* Extra zekerheden die je apart kunt toevoegen aan het leasecontract

Leasen of kopen?

Om een goede afweging te kunnen maken of Private Lease ook interessant is voor jou, wil je natuurlijk weten wat nu de werkelijke kosten zijn van je huidige auto. En hoe kun je deze vergelijken met de tarieven van Alphabet Private Lease? Om je hierbij te helpen zetten we alle kosten voor je op een rij: 

Lees meer over auto leasen of kopen

Voor- en nadelen Private Lease

Aan elke vorm van autorijden kleven voor en nadelen. Voordelen van Private Lease vind je hieronder maar er zijn ook nadelen die we niet onder stoelen of banken willen steken:

Voordelen Private Lease:

 • Zorgeloos autorijden door vaste kosten
 • Geen groot spaarbedrag nodig 
 • Na leaseperiode auto inruilen zonder waardeverlies
 • Gratis haal- en brengservice bij reparatie of onderhoud
 • Altijd mobiel: na 24 uur gratis vervangend vervoer
 • Het gemak van een nieuwe auto
 • Je sluit in 3 simpele stappen een Private Lease contract af

Houd hier rekening mee:

 • Financiële verplichting: je zit aan een contract vast
 • Vooraf aantal kilometers bepalen: extra kosten voor de extra kilometers
 • Geen opbouw in schadevrije jaren, maar je kunt wel een schadevrij verklaring aanvragen.

Financiële aspecten en BKR registratie

Omdat je een financieel contract aangaat met Alphabet Private Lease zijn onderstaande zaken ook belangrijk om te weten:

Financiële toetsing: er wordt gekeken of jouw financiële situatie toereikend is. Aan de hand van een draagkrachtnorm berekenen wij of het voor jou mogelijk is om een auto te leasen.
Melding private BKR registratie: Wij zijn verplicht om bij het afsluiten van een private lease contract de lening aan te melden bij het BKR. Dit kan financiële gevolgen hebben voor je hypotheek. Private Lease zonder BKR is helaas niet mogelijk.

Meer over financiële toetsing en acceptatie

Meer weten over Private Lease?

Bel ons (076) 579 38 88