Wat is Private Lease?

Weet je niet wat private lease is? maak je geen zorgen, je bent niet de enige. Veel mensen weten niet wat private lease is en welke voordelen het te bieden heeft. Private lease is een geweldig alternatief voor traditioneel autobezit, en in dit artikel zullen we bespreken wat het is, de voordelen van private lease, en hoe jij aan de slag kunt met jouw eigen private lease overeenkomst.

Een private lease is een contract tussen een particulier en een bedrijf dat eigenaar is van een voertuig. De particulier gaat akkoord met het leasen van het voertuig voor een bepaalde periode, meestal twee tot vier jaar, en doet maandelijkse betalingen. Aan het einde van de leaseperiode kan de particulier het voertuig kopen of het teruggeven aan het bedrijf. Private leases worden steeds populairder omdat ze een aantal voordelen bieden ten opzichte van traditionele autoleningen. Om te beginnen, private leases hebben meestal lagere maandelijkse betalingen. Bovendien is de lessee niet verantwoordelijk voor eventuele reparaties of onderhoud tijdens de looptijd van de lease. Ten slotte worden private leases vaak geleverd met ingebouwde verzekering, waardoor ze een zeer aantrekkelijke optie zijn voor mensen die op zoek zijn naar een nieuwe auto.

Bekijk alle aanbiedingen

De voordelen van Alphabet Private Lease

Private lease is al mogelijk vanaf een vast laag bedrag per maand. Je kiest zelf de gewenste looptijd en het aantal kilometers dat je verwacht te gaan rijden. Ook kun je jouw auto in de door jou gewenste kleur bestellen en eventueel opties toevoegen aan het contract. Denk hierbij aan all season banden of het verlagen van de eigen bijdrage.

Verder geniet je van de overige Alphabet Private Lease voordelen:

 

✔ Vast Maandbedrag

✔ Keurmerk Private lease

✔ Geen onverwachte kosten

✔ Betrouwbare nieuwe auto

✔ Bescherming bij inkomensverlies

Private lease Vs. Zakelijke lease 

Als het gaat om het leasen van een voertuig, zijn er meestal twee opties: private lease en business lease. Zoals de naam al doet vermoeden, is private lease bestemd voor personen die het voertuig voor persoonlijke doeleinden zullen gebruiken, terwijl zakelijke lease bestemd is voor personen die het voertuig voor zakelijke doeleinden zullen gebruiken. Er zijn een paar belangrijke verschillen tussen deze twee soorten leasing. 

Ten eerste hebben private lease-overeenkomsten doorgaans een kortere looptijd dan zakelijke lease-overeenkomsten. Dit komt omdat bedrijven doorgaans voertuigen nodig hebben voor langere periodes dan particulieren. Ten tweede hebben private leases meestal een hogere kilometerbeperking dan zakelijke leases. Dit komt omdat bedrijven hun werknemers vaak verplichten grotere afstanden af te leggen dan particulieren. Ten slotte zijn de maandelijkse betalingen bij privéleasing lager dan bij zakelijke leasing. Dit komt omdat bedrijven vaak kortingen kunnen krijgen op hun leasebetalingen. In het algemeen verschillen private en zakelijke leases op een paar belangrijke punten. Toch kunnen beide soorten leasing voordelig zijn, afhankelijk van de behoeften van de particulier of het bedrijf.

Goed om te weten

Kies je voor Private Lease? Houd dan rekening met het volgende:

  • Je bepaalt zelf vooraf het aantal kilometers. Rijd je meer? Dan zijn er extra kosten voor deze kilometers.
  • Je bouwt geen schadevrije jaren op. Je kunt wél een schadevrijverklaring aanvragen. Op basis hiervan kun je bij sommige verzekeraars toch korting krijgen op je premie.
  • Je betaalt de kosten voor de eerste dag van het vervangend vervoer zelf.
  • We melden je Private Lease contract aan bij het BKR.
  • Je gaat een financieel contract aan waaraan je vast zit. Met een berekening aan de hand van een draagkrachtnorm berekenen we of private lease voor jou mogelijk is.

Lees meer over financiële toetsing en acceptatie bij private lease

Auto leasen of kopen

Het bezitten van een eigen auto lijkt de meest voordelige optie te zijn als het om autorijden gaat. Maar schijn bedriegt. Weet jij wat je jaarlijks uitgeeft aan autokosten? Meer dan 85% van de Nederlandse autobezitters heeft geen idee wat ze jaarlijks aan hun auto uitgeven. Leasen of kopen kan een lastige keuze zijn. Wij helpen je graag om de juiste vergelijking te maken!

Meer informatie
Private Lease Topkeuzes voor een scherp tarief

Let op Afbeeldingen van onze private lease aanbiedingen kunnen afwijken van modellen die wij aanbieden. Alle tarieven zijn incl. btw.

Meer weten over Alphabet Private Lease?

Bel ons (076) 579 38 88