Geldt er een leeftijdsgrens voor Private Lease?

De minimum leeftijd is 18 jaar. Alphabet hanteert geen maximale leeftijd. 

Waarom word ik financieel getoetst door EDR Credit Services?

Wij vinden het erg belangrijk dat de overeenkomst tussen jou en Alphabet verantwoord is voor beide partijen. EDR Credit Services voert voor ons de financiële toetsing en acceptatie uit. Deze is erop gericht om de risico’s op betalingsproblemen te beperken. EDR Credit Services hanteert daarbij de draagkrachtnormen zoals voorgeschreven door het Keurmerk Private Lease. 

Wat is een draagkrachtnorm?

De draagkrachtnorm is het bedrag dat de consument te allen tijde voor levensonderhoud beschikbaar moet hebben. Afhankelijk van jouw gezinssituatie (Alleenstaand - Alleenstaand met kinderen - Gehuwd/Samenwonend - Gehuwd/Samenwonend met kinderen) wordt allereerst vastgesteld wat jouw minimale basisnorm is. Aan de hand van deze basisnorm en de hoogte van het (totaal) netto inkomen wordt vervolgens bepaald wat jouw draagkrachtnorm is.

Hoe wordt de uiteindelijke draagkracht bepaald?

Naast de draagkrachtnorm worden jouw woonlasten en bepaalde andere vaste lasten, voor zover van toepassing, meegewogen. Dit zijn alimentatie, kosten kinderopvang, overige bijzondere vaste lasten en de lopende financieringslasten. Zo wordt dus bijvoorbeeld ook jouw Kredietruimte op een betaalrekening of creditcard meegenomen. Door op het (totaal) netto inkomen bovenstaande lasten en de draagkrachtnorm in mindering te brengen, wordt bepaald wat jouw financiële ruimte is om aanvullende verplichtingen aan te gaan. In dit geval dus de maandelijkse leaseverplichting.

Hieronder staat een overzicht van alle gegevens die wij nodig hebben om te bepalen of aan de draagkracht vereisten voldaan wordt.

Uit welke stappen bestaat het toetsen van mijn kredietwaardigheid?

EDR Credit Services werkt in opdracht van Alphabet aan de financiële goedkeuring van uw aanvraag. De financiële goedkeuring bestaat uit de volgende stappen:

 • Aanvullen/aanpassen persoonlijke gegevens
 • Geautomatiseerde krediettoetsing
 • Aanleveren benodigde documenten
 • Beoordelen van uw aanvraag door een kredietanalist
 • Definitief advies EDR Credit Services

Welke gegevens heeft EDR Credit Services nodig voor de toetsing?

Voor de verdere behandeling van jouw aanvraag voor de Private Leaseauto hebben we gegevens nodig over jouw gezinssituatie, bron van inkomsten en maandelijkse lasten. Je ontvangt van EDR Credit Services per e-mail een link naar het leaseportaal van EDR. Hier kun je de benodigde informatie aanleveren. Voor een snelle afhandeling verzoeken wij je binnen 3 dagen na aanvraag aan te leveren:

 • Een kopie van jouw rijbewijs (voor- en achterzijde)
 • Een kopie van 2 loonstroken én op naam gestelde bankafschriften van de laatste 2 maanden, waarop de inkomsten en woonlasten (huur/hypotheek), incl. huurtoeslag zijn vermeld, als je in loondienst werkzaam bent
 • Een positieve intentie-/werkgeversverklaring, als je een tijdelijk dienstverband hebt
 • Een kopie van een uitkerings-/pensioenspecificatie indien je een uitkering en/of pensioen ontvangt
 • Een kopie van de meest recente jaarrekening (B.V./VOF) als je zelfstandig ondernemer bent of 3 recente bankafschriften indien je een eenmanszaak voert
 • Bewijs van de maandelijkse woonlasten

Wat doet Alphabet met BKR?

Wij toetsen bij Bureau Krediet Registratie wat jouw lopende financiële verplichtingen zijn alsmede of er sprake is (geweest) van betalingsachterstanden.

Wanneer jij een leaseauto van Alphabet gaat rijden, melden wij deze betalingsverplichting ook aan bij BKR. Door het Keurmerk Private Lease is bepaald dat dit het totale bedrag moet zijn. Op deze manier ben je ook zeker van verantwoorde toekomstige betalingsverplichtingen.

Voorbeeld

Als je een overeenkomst voor 48 maanden met een termijnbedrag van €399,- afsluit, dan wordt €19.152,- geregistreerd.

Wanneer je van plan bent om een hypotheek aan te vragen heeft private lease dus invloed op het bedrag wat je maximaal kan lenen. Heb je al een hypotheek afgesloten en wil je vervolgens gaan private leasen dan heeft het geen invloed op je lopende hypotheek. Het is dus belangrijk om jezelf af te vragen of je binnenkort een hypotheek af wilt sluiten en hoeveel geld je hieraan kwijt denkt te zijn. 

Als jij voor een langere tijd een betalingsachterstand hebt bij ons, dan melden wij deze achterstand volgens de regels van BKR bij hen aan. Voordat dit zover is, hebben wij al meerdere keren contact met je gezocht.

Kan ik ook een aanbetaling doen?

Het is niet mogelijk om een aanbetaling te doen.

Moet mijn partner mee tekenen?

Als je wilt dan kan je partner het contract mee ondertekenen. De draagkrachtnormen voor samenwonenden/gehuwden zijn hoger dan voor alleenstaanden.  

Private Lease Topkeuzes voor een scherp tarief

Let op Afbeeldingen van onze private lease aanbiedingen kunnen afwijken van modellen die wij aanbieden. Alle tarieven zijn incl. btw.

Meer weten over Alphabet Private Lease?

Bel ons (076) 579 38 88