Top 5 meest gestelde vragen

Wat is er wel en niet inbegrepen in het leasetarief?

Inbegrepen in het maandelijkse leasetarief zijn:

  • Aanschaf
  • Afschrijving en rente
  • Allrisk autoverzekering
  • Motorrijtuigenbelasting (MRB), oftewel wegenbelasting
  • Regulier onderhoud, reparaties en de APK keuring
  • Vervangend vervoer in Nederland bij een reparatie langer dan 24 uur
  • Pechhulp onderweg in binnen- en buitenland

In het maandbedrag zijn niet de gebruikskosten, zoals brandstof of parkeer- en tolgelden opgenomen. Tevens zijn de kosten voor vervangend vervoer bij schade/reparatie van je auto de eerste 24 uur voor eigen rekening. Eventuele kosten voor vloeistoffen en smeermiddelen buiten het normale onderhoudsschema zijn ook voor jouw rekening, zoals bijvoorbeeld extra ruitenwisservloeistof.

Wat staat er op de eindafrekening?

Met de eindafrekening krijg je de periode die we te veel in rekening gebracht hebben terug. Omdat je altijd aan het begin van de maand betaalt en we ruim van tevoren de factuur hiervoor sturen, moeten we dit corrigeren. Met de eindafrekening betaal je eventueel ook de meer gereden kilometers. De eindafrekening komt niet in plaats van eerder gestuurde facturen. Voor het nog te betalen of terug te ontvangen bedrag kan je alle facturen die nog niet verrekend zijn, bij elkaar optellen.

Maandelijks brengen we een vast bedrag voor je private leaseauto in rekening. Bepaalde kosten worden hierbij vrij van btw aan je doorbelast. Voor de afschrijving op de BPM geldt dat er een wijziging is opgetreden per 1 juli 2023. De Belastingdienst heeft de BPM-afschrijvingstabel per 1 juli gewijzigd. We hebben hier dus te maken met een wettelijke wijziging, die we als autoleasemaatschappij verplicht moeten volgen. Ook deze wijziging wordt verrekend met de eindafrekening. Meer hierover lees je op de website van Keurmerk Private Lease.

Krijg ik minderkilometers vergoed?

Nee, minderkilometers worden niet vergoed. Wel kunnen we de jaarkilometrage gedurende de looptijd met terugwerkende kracht voor je verlagen, zo heb je altijd het best passende aantal kilometers. We denken graag met je mee, omdat het natuurlijk voor kan komen dat je door je persoonlijke situatie minder gaat rijden dan vooraf bedacht. 

Mogen anderen ook in de auto rijden?

Wij vinden het geen probleem als je partner of gezinsleden in jouw private leaseauto rijden, op voorwaarde dat zij een geldig rijbewijs hebben volgens de Nederlandse wet. Let wel op dat jij verantwoordelijk blijft voor de auto. Het is niet toegestaan om de auto tegen betaling aan te bieden en/of verhuren aan anderen.

Waarvoor mag ik de auto niet gebruiken?

Je mag de leaseauto niet gebruiken voor rijlessen, wedstrijden, behendigheidsritten of andere activiteiten die buiten het reguliere autorijden vallen. In die situaties is de auto niet verzekerd.

Kan ik mijn private leaseauto overnemen?

Ben je zo tevreden over je private leaseauto dan heb je de gelegenheid om je auto over te kopen van ons. Aan het einde van je overeenkomst krijg je hiervoor de mogelijkheid. Je krijgt aan het einde van je overeenkomst bericht van ons. Als reactie hierop kun je dan ook aangeven dat je interesse hebt in de overnameprijs.

 

Direct contact

Geen antwoord gevonden op je vraag? Neem contact met ons op.

Direct contact

Geen antwoord gevonden op je vraag? Neem contact met ons op.