Direct contact

Geen antwoord gevonden op je vraag? Neem contact met ons op.

Financiële toetsing

Waarom krijg ik een financiële toetsing?

Een verplicht onderdeel van jouw Private Lease aanvraag is de krediettoets. Zoals je weet ga je met Private Lease een financiële verplichting aan voor een langere periode. Door een toetsing te doen bij het Bureau Krediet Registratie (BKR) en een inkomenstoets af te nemen conform de normen van het Keurmerk Private Lease kunnen wij beter inschatten of je aan de betalingsverplichting kunt voldoen. Wij willen je hiermee beschermen tegen overkreditering.

Hoe wordt mijn kredietwaardigheid getoetst?

Door een toetsing te doen bij het Bureau Krediet Registratie (BKR) en een inkomenstoets af te nemen conform de normen van het Keurmerk Private Lease kunnen wij beter inschatten of je aan de betalingsverplichting kunt voldoen. Wij willen je hiermee beschermen tegen overkreditering.

Na jouw bestelling op onze website, ontvang je een e-mail met daarin een unieke link om jouw aanvraag online in te dienen via ons aanvraagportaal. Naast het invullen van je persoonlijke gegevens dien je ook financiële gegevens in te vullen, zoals de hoogte van je inkomen, woonlasten en eventuele andere financiële verplichtingen.

Tip: Ben je samenwonend, gehuwd of heb je een geregistreerd partnerschap? Dien dan de aanvraag in met jouw partner als mede-aanvrager. Dan ga je samen het contract aan en kunnen wij beide inkomens meenemen in de krediettoets. De slagingskans is dan veel groter!

Documenten online uploaden

Nadat je gegevens zijn ingevuld dien je op de volgende pagina de verplichte documenten te uploaden, zodat deze gecontroleerd kunnen worden. Denk hierbij aan je loonstrook, bankafschriften, een kopie van je bankpas en eventueel een werkgeversverklaring. Maak gebruik van de hulpteksten in het aanvraagportaal. In deze hulpteksten lees je aan welke eisen de documenten moeten voldoen.

Hoe wordt mijn draagkracht bepaald?

De draagkrachtnorm is het bedrag dat de consument te allen tijde voor levensonderhoud beschikbaar moet hebben. Afhankelijk van jouw gezinssituatie (Alleenstaand - Alleenstaand met kinderen - Gehuwd/Samenwonend - Gehuwd/Samenwonend met kinderen) wordt allereerst vastgesteld wat jouw minimale basisnorm is. Aan de hand van deze basisnorm en de hoogte van het (totaal) netto inkomen wordt vervolgens bepaald wat jouw draagkrachtnorm is.

Naast de draagkrachtnorm worden jouw woonlasten en bepaalde andere vaste lasten, voor zover van toepassing, meegewogen. Dit zijn alimentatie, kosten kinderopvang, overige bijzondere vaste lasten en de lopende financieringslasten. Zo wordt dus bijvoorbeeld ook jouw kredietruimte op een betaalrekening of creditcard meegenomen. Door op het (totaal) netto inkomen bovenstaande lasten en de draagkrachtnorm in mindering te brengen, wordt bepaald wat jouw financiële ruimte is om aanvullende verplichtingen aan te gaan. In dit geval dus de maandelijkse leaseverplichting.

Als je wilt dan kan je partner de overeenkomst mee ondertekenen. De draagkrachtnormen voor samenwonenden/gehuwden zijn hoger dan voor alleenstaanden.

Direct contact

Geen antwoord gevonden op je vraag? Neem contact met ons op.