Alphabet Private Lease extra maatregelen COVID-19

Het Keurmerk Private Lease heeft naar aanleiding van het Corona-virus tijdelijk een aantal maatregelen getroffen om de consument extra bescherming te bieden naast de Algemene Voorwaarden die standaard van kracht zijn. Onderstaand hebben we deze maatregelen voor jou als private lease klant op een rijtje gezet.

 

Afleveren/ophalen nieuwe auto

Kun je de nieuwe auto niet ophalen op de overeengekomen datum?

Ben je verkouden, heb je koorts of andere klachten? Neem dan z.s.m. contact op met de leverende dealer. In overleg met hen kan gekeken worden naar verlenging van de afhaaltermijn of gezocht worden naar een alternatief om alsnog de auto bij jou te krijgen.

Wat als Alphabet de auto niet tijdig kan leveren wegens problemen met levering?

Samen met de leverende dealers proberen wij zoveel mogelijk geplande afleveringen door te laten gaan. Uiteraard in lijn met de richtlijnen van het RIVM! Als dit niet lukt dan zal de dealer contact met je zoeken voor het zoeken naar een passende oplossing.

 

Onderhoud

Kun je de auto niet tijdig (laten) aanbieden voor benodigd onderhoud?

Onderhoud en een eventuele APK-keuring worden uitgevoerd door servicepartners van Alphabet. Als je auto toe is aan onderhoud of APK-keuring dan krijg je van ons bericht. Hierin staat bij welke servicepartner je terecht kan voor het onderhoud. Dit is altijd bij jou in de buurt. Je kunt vervolgens zelf een afspraak maken. Je kunt voor reparatie en onderhoud gebruik maken van de gratis haal- en brengservice die onze onderhoudspartners bieden. Onze servicepartners werken volgens de richtlijnen van het RIVM, wij willen je vragen om je begrip als de service anders is dan je normaal van ons gewend bent.

 

Inname

Ben je niet in staat om de auto in te leveren op de afgesproken locatie?

Maak in overleg met Alphabet afspraken over waar en wanneer je de auto kunt inleveren. Samen zullen we zoeken naar een oplossing die in jouw situatie het beste past.

 

Contractverlenging

Wens je het contract te verlengen?

Dit is geen probleem, zoek in dat geval contact met het Alphabet Private Lease team en zij zullen de mogelijkheden met jou bespreken.

Het Keurmerk Private Lease

Als je een auto least wil je zeker weten dat er geen addertjes onder het gras zitten. Een eerlijk en overzichtelijk leasecontract zorgt voor een gerust hart. Daar bestaat sinds 2016 een keurmerk voor! Het Keurmerk Private Lease wordt na een jaarlijkse zorgvuldige controle uitgereikt aan de private leaseaanbieders die een aantal zekerheden bieden. Ook Alphabet mag dit keurmerk voeren omdat we voldoen aan de volgende vijf voorwaarden (maar eigenlijk nog veel meer).

 

Eerlijke voorwaarden

De algemene voorwaarden voor private leasen hebben we samengesteld in samenwerking met de Consumentenbond. De voorwaarden zijn eerlijk en geven zekerheid aan ons en aan jou als klant.

Compleet product

We bieden een eenvoudig totaalplaatje. Je leasecontract omvat alles: onderhoud, reparaties, verzekering, pechhulp, wegenbelasting en vervangend vervoer. Alles zwart op wit, geen verborgen kosten.

Bescherming tegen te hoge financiële lasten

Het is niet alleen belangrijk om de kosten voor private lease te weten. We moeten ook samen afstemmen hoeveel je wil betalen en, misschien nog wel van groter belang, hoeveel je kúnt betalen. Daarom zoeken we samen uit wat voor jou het beste werkt, zodat je zeker weet dat een privé leasecontract financieel haalbaar is.

14 dagen bedenktijd

Wil je toch afzien van je private lease contract? Dan kan je er nog een paar nachtjes over slapen, want we hanteren 14 dagen bedenktijd. Je auto wordt officieel pas na deze 14 dagen besteld. Weet je het juist zeker en wil je de auto zo snel mogelijk hebben? Dan kan je een afstandsverklaring tekenen en bestellen we de auto direct na het tekenen van je contract.

Zekerheid bij klachten

Als er sprake is van een klacht of geschil dan wordt dat eenvoudig en snel opgelost door een onafhankelijke geschillencommissie. 

 

 

Waarom een leasekeurmerk?

In de afgelopen jaren gingen steeds meer organisaties privé leasecontracten aanbieden. Nu kiezen steeds meer mensen voor private lease. Het biedt de garantie van een nieuwe auto zonder de risico’s van volledig eigenaarschap. 

Maar de goede leasemaatschappij kiezen kan uitdagend zijn. Als je het private leasekeurmerk ziet, dan weet je in elk geval dat je goed zit. De stichting achter het Keurmerk Private Lease is onafhankelijk. Ze zijn dus niet gebonden aan een leaseorganisatie of een consumentenorganisatie. Ze beschermen de belangen van de consument in goed overleg met Alphabet. Het keurmerk helpt je als consument om een heldere keuze te maken voor een leasecontract.

   

Service van Alphabet

We houden van een persoonlijke benadering. Geen bandje als je ons belt, maar direct iemand aan de telefoon. Stel dat je woon-werksituatie plotseling wijzigt, dan is het wel fijn als je snel kunt handelen. We zitten daarom altijd voor je klaar om je contract te bespreken en samen een oplossing te zoeken, wat je vraag ook is.

Wil je graag advies over je eerste of een nieuwe lease auto? We vertellen je graag alles over een private leasecontract bij Alphabet. Neem gerust contact met ons op!

Meer weten over Alphabet Private Lease?

Bel ons (076) 579 38 88