Direct contact

Geen antwoord gevonden op je vraag? Neem contact met ons op.

BKR

Wat doet Alphabet met BKR?

Wij toetsen bij het Bureau Krediet Registratie wat jouw lopende financiële verplichtingen zijn alsmede of er sprake is (geweest) van betalingsachterstanden.

Wanneer jij een leaseauto van Alphabet gaat rijden, melden wij deze betalingsverplichting ook aan bij het BKR. Door BKR is bepaald dat dit vanaf 1 april 2022 100% is. Dit heeft geen invloed op de financiële toetsing die je bij ons doorloopt, maar bijvoorbeeld wel op eventuele toekomstige betalingsverplichtingen die je aangaat. Zo proberen we te voorkomen dat je in een onverantwoorde financiële situatie terechtkomt.

 

Hoe hoog is de BKR registratie?

Wanneer jij een leaseauto van Alphabet gaat rijden, melden wij deze betalingsverplichting ook aan bij het BKR. Het BKR-reglement schrijft voor dat de hoogte van het registratiebedrag afhankelijk is van de overeengekomen eerste betaaldatum. Bij een eerste betaaldatum op of nà 1 april 2022 vindt de registratie plaats op basis 100% van de som van de leasetermijnen.

Private leaseovereenkomsten met een eerdere betaaldatum worden geregistreerd op basis van 65%. Omdat de wijze van registratie bij alle gebruikers van de BKR-gegevens bekend is, heeft de aanpassing vanaf 1 april geen invloed op uw financieringsmogelijkheden.

Dit heeft geen invloed op de financiële toetsing die je bij ons doorloopt, maar bijvoorbeeld wel op eventuele toekomstige betalingsverplichtingen die je aangaat. Zo proberen we te voorkomen dat je in een onverantwoorde financiële situatie terechtkomt.

Voorbeeld : Als je een overeenkomst voor 24 maanden met een termijnbedrag van €250,- afsluit, dan wordt €6.000,- geregistreerd. Dit is als volgt berekend: (€250,- x 24 = €6.000,-) x 100% = €6.000,-

Wanneer je van plan bent om een hypotheek aan te vragen heeft private lease dus invloed op het bedrag wat je maximaal kan lenen. Heb je al een hypotheek afgesloten en wil je vervolgens gaan private leasen dan heeft het geen invloed op je lopende hypotheek. Het is dus belangrijk om jezelf af te vragen of je binnenkort een hypotheek af wilt sluiten en hoeveel geld je hieraan kwijt denkt te zijn.

Wil je meer lezen over wat het nu betekent dat de BKR-registratie van een private leaseauto 100% is vanaf 1 april 2022? Bekijk hier het artikel van het Keurmerk Private Lease en lees wat zij hierover zeggen.

Hoe zit het met BKR als ik een betalingsachterstand heb?

Als jij voor een langere tijd een betalingsachterstand hebt bij ons, dan melden wij deze achterstand volgens de regels van het BKR bij hen aan. Voordat dit zover is, hebben wij al meerdere keren contact met je gezocht.

Direct contact

Geen antwoord gevonden op je vraag? Neem contact met ons op.