Je huidige auto is bijna toe aan vervanging en je hebt goede verhalen gehoord over Private Lease. Maar toch twijfel je nog. Wat is nu slimmer? Wat zijn de verschillen in kosten? En hoe zit het bijvoorbeeld met je verzekering en opgebouwde schadevrije jaren?

Wat is goedkoper, auto leasen of kopen?

In veel gevallen kun je met Private Lease goedkoper uit zijn dan met koop. Wil je Private Lease vergelijken met koop, maak dan een juiste vergelijking en weet wat een auto precies kost. Dit klinkt logisch. Toch blijkt uit onderzoek dat meer dan 85% van de autobezitters geen idee heeft wat hun auto eigenlijk kost per jaar.

Kosten waar je rekening mee moet houden zijn:

 • Aanschaf
 • Afschrijving
 • Verzekering
 • Motorrijtuigenbelasting
 • Reparaties
 • Onderhoud
 • Winterbanden
 • Onvoorziene uitgaven

Verzekering en schadevrije jaren

Veel mensen vragen zich af hoe het zit met de verzekering, schadevrije jaren en no-claim korting wanneer je van koop overstapt op Private Lease. Bij Alphabet Private Lease is de auto all-risk verzekerd. Binnen het contract bouw je geen schadevrije jaren op volgens het bonus-malussysteem. Wel kun je bij ons na afloop van het contract een schadeoverzicht of schadevrij verklaring opvragen. Wanneer je weer wilt overstappen op koop beoordeelt de verzekeraar op dat moment of je op basis van het schadeoverzicht premiekorting krijgt. Dit verschilt dus per verzekeraar.

Meer over Private Lease en verzekeringen 

Ultiem gemak en vast maandbedrag 

Met Private Lease rijd je een betrouwbare splinternieuwe auto voor een vast laag bedrag per maand. Hiermee maak je een einde aan vervelende onverwachte kosten voor bijvoorbeeld onderhoud en reparatie. Daarnaast heb je de zekerheid van het Keurmerk Private Lease. Je hoeft dus alleen nog maar zelf te tanken!

Ontdek Private Lease 

Hoe werkt het?

Met Alphabet Private Lease rijd je in een nieuwe auto en betaal je een vast bedrag per maand. Alle autokosten zijn inbegrepen, je hoeft alleen nog zelf te tanken. In 3 stappen vraag je eenvoudig jouw private leaseauto aan.

 1. 1. Selecteer je auto

 2. 2. Stel je contract samen

 3. 3. Aanvraag versturen

Toch liever kopen?

Het kan zijn dat je na het vergelijken van autokosten en de verzekeringsopties erachter bent gekomen dat koop voor jouw situatie beter uitkomt dan Private Lease. Kijk dan snel eens bij Alphabet Occasions voor de best onderhouden occasions van Nederland met een gegarandeerde all-in prijs. 

Bekijk aanbod

Meer weten over Private Lease?

Bel ons (076) 579 38 88