Hoe wordt mijn maandbedrag in rekening gebracht?

Standaard incasseren wij het maandbedrag door middel van automatische incasso. Wij incasseren omstreeks de tweede werkdag van de maand waarop de factuur betrekking heeft.

Waarom moet ik bij aanvang van het contract meer betalen dan het maandtarief?

Meestal wordt een auto niet precies op de 1e van de maand afgeleverd, maar in de loop van een maand. Wij berekenen dan de periode vanaf datum dat de auto aan jou is afgeleverd. Dit betekent dat het voor kan komen dat jouw eerste factuur hoger is dan het per maand afgesproken bedrag omdat de periode die we op deze eerste factuur in rekening brengen langer dan een maand kan zijn.  

Waarom moet ik BTW betalen?

Als burger betaal je BTW op alles wat je koopt. BTW staat voor de ‘belasting toegevoegde waarde. Net als alle andere belastingen is het een extra inkomstenbron voor de overheid en is ze als heffing opgelegd op elk product of dienst.

Wanneer en hoe vindt de kilometerafrekening bij jullie plaats?

Om te voorkomen dat je aan het einde van je contract verrast wordt door een hoge eindafrekening, rekenen wij elke 12 maanden de meerkilometers met je af.

Als je aan het einde van het contract toch een lager aantal meerkilometers hebt, dan krijg je het teveel betaalde aantal meerkilometers uiteraard gewoon weer terug. Op die manier betaal je nooit te veel.

Waarom is het bedrag op mijn eerste factuur anders dan het leasebedrag op het contract?

Het leasetarief op de eerste factuur bestaat uit het tarief van moment van aflevering en een maand vooruit. Daarom is het bedrag op deze eerste factuur afwijkend van het leasebedrag op je contract. De BPM en HSB staan apart weergegeven op de factuur, omdat hierover geen BTW betaald hoeft te worden. Deze componenten zitten in het leasebedrag opgenomen. Klik hier voor een uitleg per bedrag op de factuur.

De datum van incasso staat altijd op de factuur vermeld. Na de eerste factuur volgt een maandelijkse factuur met het leasetarief dat in je contract staat. 

Meer weten over Alphabet Private Lease?

Bel ons (076) 579 38 88