Mogen anderen ook in de auto rijden?

Wij vinden het geen probleem als je partner of gezinsleden in jouw private leaseauto rijden, op voorwaarde dat zij een geldig rijbewijs hebben volgens de Nederlandse wet. Het is niet toegestaan om de auto tegen betaling aan te bieden en/of verhuren aan anderen.

Mag ik ook met mijn leaseauto op vakantie naar het buitenland?

Ja dat mag, tenzij dat land niet op je groene verzekeringskaart staat. Check dat dus vooraf goed. In het buitenland heb je ook recht op hulpverlening bij een Alphabet Private Lease contract. Wij adviseren je om ook de optie vervangend vervoer in het buitenland in het contract op te nemen. Je hebt dan recht op vervangend vervoer na 24 uur in een gelijkwaardige autoklasse. De eerste 24 uur zijn de kosten voor een vervangende auto in het buitenland voor je eigen rekening. Standaard is vervangend vervoer na 24 uur in Nederland in het leasecontract opgenomen. Ook in dit geval moet je de eerste dag de vervangende auto zelf betalen.

Wat gebeurt er als ik pech heb met de auto?

Wij bieden je altijd pechhulp in het binnen- en buitenland. Bovendien is vervangend vervoer in Nederland na 24 uur geregeld. De eerste 24 uur zijn voor eigen kosten. Als je hebt gekozen voor de extra optie vervangend vervoer in het buitenland in jouw contract, dan heb je ook recht op een gelijkwaardige autoklasse ter vervanging na 24 uur.

Waar krijgt mijn auto onderhoud en/of een APK keuring?

Onderhoud en een eventuele APK keuring worden altijd uitgevoerd bij de officiële merkdealer of een onafhankelijke servicepartner. Jij mag zelf kiezen bij welke dealer dat is. Kies je ervoor om dit bij de dichtsbijzijnde door Alphabet geselecteerde merkdealer uit te laten voeren, dan kun je gebruik maken van extra services zoals onze gratis haal- en brengservice. Je wordt dan vanzelf benaderd als het tijd is voor onderhoud en/of APK en indien gewenst wordt de auto ook gratis gewassen.

Meer weten over Private Lease?

Bel ons (076) 579 38 88