Mogen anderen ook in de auto rijden?

Wij vinden het geen probleem als je partner of gezinsleden in jouw private leaseauto rijden, op voorwaarde dat zij een geldig rijbewijs hebben volgens de Nederlandse wet. Het is niet toegestaan om de auto tegen betaling aan te bieden en/of verhuren aan anderen.

Mag ik ook met mijn leaseauto op vakantie naar het buitenland?

Ja dat mag, tenzij dat land niet op je groene verzekeringskaart staat. Check dat dus vooraf goed. In het buitenland heb je ook recht op hulpverlening bij een Alphabet Private Lease contract. Wij adviseren je om ook de optie vervangend vervoer in het buitenland in het contract op te nemen. Je hebt dan recht op vervangend vervoer na 24 uur in een gelijkwaardige autoklasse. De eerste 24 uur zijn de kosten voor een vervangende auto in het buitenland voor je eigen rekening. Standaard is vervangend vervoer na 24 uur in Nederland in het leasecontract opgenomen. Ook in dit geval moet je de eerste dag de vervangende auto zelf betalen.

Wat gebeurt er als ik pech heb met de auto?

Wij bieden je altijd pechhulp in het binnen- en buitenland. Bovendien is vervangend vervoer in Nederland na 24 uur geregeld. De eerste 24 uur zijn voor eigen kosten. Als je hebt gekozen voor de extra optie vervangend vervoer in het buitenland in jouw contract, dan heb je ook recht op een gelijkwaardige autoklasse ter vervanging na 24 uur.

Waar krijgt mijn auto onderhoud en/of een APK keuring?

Onderhoud en een eventuele APK-keuring worden uitgevoerd door servicepartners van Alphabet. Als je auto toe is aan onderhoud of APK-keuring dan krijg je van ons bericht. Hierin staat bij welke servicepartner je terecht kan voor het onderhoud. Dit is altijd bij jou in de buurt. Je kunt vervolgens zelf een afspraak maken. Je kunt voor reparatie en onderhoud gebruik maken van de gratis haal- en brengservice die onze onderhoudspartners bieden.