Wat is een mobiliteitsbudget?

Een mobiliteitsbudget is simpel gezegd een maandelijks bedrag dat je van je werkgever krijgt om je woon-werkverkeer of klantbezoeken te betalen. Van dit geld moet je je vervoer betalen. Voordeel is dat je zelf mag bepalen welk vervoersmiddel je hiervoor kiest binnen de voorwaarden die je werkgever bepaalt. We zien dat steeds meer werkgevers overgaan op zo’n mobiliteitsbudget in plaats van het bieden van een zakelijke leaseauto.

Samenvattend:

  • Een mobiliteitsbudget krijg je van je werkgever.
  • Heb je een mobiliteitsbudget en kies je voor private lease dan is dit geen auto van de zaak. Er is geen sprake van bijtelling!
  • Kies je voor private lease dan ga je deze overeenkomst aan als particulier.
  • Een mobiliteitsbudget kun je flexibel inzetten voor diverse vervoersmiddelen.
   

Wat is het voordeel van een mobiliteitsbudget?

Je mag zelf bepalen hoe je een mobiliteitsbudget inzet en voor welke vervoersmiddelen je kiest. Denk hierbij aan het privé leasen van een auto, maar ook om je budget in te zetten voor het gebruik van het openbaar vervoer. Je kunt ook verschillende vervoersmiddelen combineren. Jij bepaalt hoe je je budget besteedt! Het geeft je flxibiliteit en je betaalt meer voor gebruik dan voor bezit. Afhankelijk van je werkgever krijg je extra salaris om dit te regelen, maar steeds vaker zie je dat de werkgever ook aantrekkelijk aanbod faciliteert. Zo kan je werkgever bij ons een arrangement afnemen, waarmee jij met korting een private leaseovereenkomst kan afsluiten. Check bij je werkgever of dit het geval is!

Wil je maar een deel van je mobiliteitsbudget besteden aan een private leaseauto, omdat je ook wat wilt vrijhouden voor bijvoorbeeld het openbaar vervoer? Dan kun je kiezen voor een kleinere auto. Afhankelijk van jouw wensen, kies je bij ons een voordelige en passende private leaseauto. Bekijk hier ons aanbod.

   

Een mobiliteitsbudget in combinatie met private lease

Je hebt dus veel keuzevrijheid als je een mobiliteitsbudget hebt. Ook als je kiest voor private lease. Bij een zakelijke leaseauto sluit je werkgever een overeenkomst af met ons als leasemaatschappij. Bij private lease sluit jij zelf een overeenkomst met ons af. Dit staat los van je werkgever. Je hebt niks te maken met een leaseregeling van je werkgever. Het is immers je eigen budget dat je inzet voor private lease. Wissel je bijvoorbeeld van baan dan blijf je gewoon rijden in je private leaseauto, omdat jij een overeenkomst hebt met de private leasemaatschappij. Dit heeft dus geen consequenties voor het gebruik van je private leaseauto. Goed om te realiseren is dat je overeenkomst wel doorloopt, ook al krijg je bij je nieuwe werkgever geen mobiliteitsbudget of juist een zakelijke leaseauto.

Private Lease Topkeuzes voor een scherp tarief

Let op Afbeeldingen van onze private lease aanbiedingen kunnen afwijken van modellen die wij aanbieden. Alle tarieven zijn incl. btw.