Ben je het gewend om in een auto te rijden met een automatische versnellingsbak en wil je graag een auto leasen? Of wil je juist overstappen van een handgeschakelde auto naar een automaat? Dat kan bij Alphabet Private Lease. Naast handgeschakelde auto’s kun je bij ons namelijk ook een auto met automaat private leasen.

Automaat auto leasen bij Alphabet Private Lease

Het rijden van een automaat wordt alsmaar populairder. In 2019 werden zelfs voor het eerst méér automaten verkocht dan handgeschakelde auto’s. Het is niet langer iets voor de oudere generatie, zoals dat vroeger meer het geval was. Ook steeds meer jongere mensen prefereren een auto met een automatische versnellingsbak boven een auto die handgeschakeld is. En dat begrijpen we, want deze manier van rijden kent veel voordelen. 

Bij Alphabet Private Lease spelen we in op deze aanhoudende trend. Ga je voor private lease, dan heb je bij ons de keuze uit verschillende auto’s met een automaat. Een deel hiervan is standaard uitgerust met een automatische transmissie (waaronder de elektrische auto’s en hybrides). Bij een deel van de auto’s die dit niet hebben is het mogelijk tegen een meerprijs. 

 

Wij bieden jou de beste deals voor een scherp tarief per maand. 

Bekijk hier ons aanbod van private lease auto’s met automaat.

Private lease aanbiedingen - Alphabet Private Lease

 

De kosten van private lease 

Met private lease rijd je een auto voor een vast bedrag per maand. De kosten die je betaalt voor het leasecontract zijn afhankelijk van welke auto je kiest, maar daarnaast ook van de looptijd van het contract en het aantal kilometers dat je maandelijks rijdt. 

Bij private lease zijn de volgende zaken inbegrepen in het leasecontract: 

  • Je zelfgekozen auto

  • Afschrijving en rente

  • Motorrijtuigenbelasting

  • Regulier onderhoud, reparaties en de APK keuring

  • Pechhulp onderweg in binnen- en buitenland

  • Vervangend vervoer in Nederland bij een reparatie langer dan 24 uur

  • WA-verzekering en dekking van cascoschade (All Risk)

Naast deze kosten zijn er een aantal zaken voor eigen rekening. Hierbij kun je denken aan brandstof, verkeersboetes en parkeergeld. Maar ook niet verhaalbare schade of de eerste dag dat je gebruik maakt van vervangend vervoer is voor eigen rekening. 

 

De voordelen van een automaat

Auto’s met een automatische versnellingsbak worden steeds populairder. De toename van het aantal mensen dat een automaat rijdt is er niet voor niks. Het kent verschillende voordelen ten opzichte van het rijden van een handgeschakelde auto. 

Comfortabel

Het eerste voordeel is dat het rijden in sommige situaties fijner is. Wanneer je veel onderweg bent, sta je vast en zeker geregeld in de file. Met een handgeschakelde auto is dit door het vele schakelen niet altijd ideaal. Met een auto met automaat heb je hier geen last van, wat het rijden een stuk comfortabeler maakt. Je gebruikt namelijk alleen je rechtervoet én je kunt beide handen aan het stuur houden.

Veilig

Dit zorgt er ook voor dat een automaat mogelijk veiliger is. De reden daarvoor is dat je minder intensief bezig bent met het autorijden zelf, waardoor je de volledige focus hebt op het verkeer. Daardoor heb je veel beter en sneller door wat er om je heen gebeurt. 

Zuinig

Waar een auto met een automaat jaren geleden minder zuinig was dan een handgeschakelde auto, is daar de afgelopen tijd verandering in gekomen. De nieuwere automaten hebben meer en meer versnellingen én kunnen ontzettend snel schakelen. De motor verbruikt hierdoor minder brandstof bij het optrekken en dat maakt een automatische transmissie een stuk zuiniger.

 

Hoe werkt een automatische transmissie?

Het bedienen van een auto met een automatische versnellingsbak is gemakkelijker dan het rijden in een handgeschakelde auto. Bij een handgeschakelde auto moet je zelf schakelen naar een volgende versnelling. Bij een automaat gebeurt dit automatisch wanneer je harder gaat rijden. Ideaal!

Wanneer je overstapt van handgeschakeld naar een auto met automatische transmissie kan dit zeker in het begin wennen zijn. Er zijn een aantal zaken die je goed in de gaten moet houden. Moet de auto stil blijven staan? Houd het rempedaal dan altijd ingedrukt. De auto begint namelijk direct te rijden wanneer je dit wel doet. 

Daarnaast heb je ook zelf invloed op het zuinig rijden in een automaat. Laat je gaspedaal een klein beetje naar boven komen wanneer je de juiste snelheid bereikt hebt. Dit zorgt ervoor dat de auto vanzelf schakelt naar een hogere versnelling.

 

Jouw nieuwe favoriete auto 

De zoektocht naar de auto die het beste bij jou past is ontzettend belangrijk. Je moet jezelf er veilig in voelen en de auto moet comfortabel rijden. Private lease biedt het voordeel dat je niet in één keer veel geld kwijt bent voor een auto of misschien zelfs geld moet lenen hiervoor. Daarnaast hoef je jezelf niet druk te maken over eventuele bijkomende kosten. Deze verantwoording ligt bij ons. 

Wij kijken graag samen met jou naar de mogelijkheden van private lease en gaan op zoek naar de auto die passend is in jouw situatie.

 

Meer informatie over het leasen van een automaat?

Wij zijn telefonisch bereikbaar op (076) 579 38 88.

Sluit

Stel een vraag

Valideer reCaptcha
* De velden zijn niet correct ingevuld