Ben je het gewend om in een auto te rijden met een automatische versnellingsbak en wil je graag een auto leasen? Of wil je juist overstappen van een handgeschakelde auto naar een automaat? Dat kan bij Alphabet Private Lease. Naast handgeschakelde auto’s kun je bij ons namelijk ook een auto met automaat private leasen.

Private lease auto met automaat

Het rijden van een automaat wordt alsmaar populairder. In 2019 werden zelfs voor het eerst méér automaten verkocht dan handgeschakelde auto’s. Het is niet langer iets voor de oudere generatie, zoals dat vroeger meer het geval was. Ook steeds meer jongere mensen prefereren een auto met een automatische versnellingsbak boven een auto die handgeschakeld is. En dat begrijpen we.

Er zijn veel voordelen aan het rijden met een automatische auto. Ten eerste zijn ze veel gemakkelijker te bedienen dan handgeschakelde auto's. Dit kan een groot voordeel voor onervaren bestuurders of mensen die gewoon niet willen omgaan met het gedoe van het schakelen zijn. Bovendien hebben automatische auto's de neiging om betere gas kilometers dan hun handmatige tegenhangers te krijgen. Dit komt omdat ze gebruik maken van een continu variabele transmissie, die efficiënter is dan een traditionele versnellingsbak. Ten slotte kan het besturen van een automatische auto meer ontspannen en plezieriger zijn dan het besturen van een handgeschakelde auto.

De voordelen van een automaat

Auto’s met een automatische versnellingsbak worden steeds populairder. De toename van het aantal mensen dat een automaat rijdt is er niet voor niks. Het kent verschillende voordelen ten opzichte van het rijden van een handgeschakelde auto. 

Comfortabel

Het eerste voordeel is dat het rijden in sommige situaties fijner is. Wanneer je veel onderweg bent, sta je vast en zeker geregeld in de file. Met een handgeschakelde auto is dit door het vele schakelen niet altijd ideaal. Met een auto met automaat heb je hier geen last van, wat het rijden een stuk comfortabeler maakt. Je gebruikt namelijk alleen je rechtervoet én je kunt beide handen aan het stuur houden.

Veilig

Dit zorgt er ook voor dat een automaat mogelijk veiliger is. De reden daarvoor is dat je minder intensief bezig bent met het autorijden zelf, waardoor je de volledige focus hebt op het verkeer. Daardoor heb je veel beter en sneller door wat er om je heen gebeurt. 

Zuinig

Waar een auto met een automaat jaren geleden minder zuinig was dan een handgeschakelde auto, is daar de afgelopen tijd verandering in gekomen. De nieuwere automaten hebben meer en meer versnellingen én kunnen ontzettend snel schakelen. De motor verbruikt hierdoor minder brandstof bij het optrekken en dat maakt een automatische transmissie een stuk zuiniger.

Hoe werkt een automatische transmissie?

Het bedienen van een auto met een automatische versnellingsbak is gemakkelijker dan het rijden in een handgeschakelde auto. Bij een handgeschakelde auto moet je zelf schakelen naar een volgende versnelling. Bij een automaat gebeurt dit automatisch wanneer je harder gaat rijden. Ideaal!

Wanneer je overstapt van handgeschakeld naar een auto met automatische transmissie kan dit zeker in het begin wennen zijn. Er zijn een aantal zaken die je goed in de gaten moet houden. Moet de auto stil blijven staan? Houd het rempedaal dan altijd ingedrukt. De auto begint namelijk direct te rijden wanneer je dit wel doet. 

De automatische transmissie is een van de belangrijkste onderdelen van een automatische auto. Hij helpt de versnellingen van de auto te veranderen naar gelang van de snelheid en de belasting van de auto. Er zijn veel voordelen van automatische transmissies ten opzichte van handgeschakelde transmissies. Automatische transmissies helpen om de slijtage van de auto te verminderen. Ze verbeteren ook de brandstofefficiëntie en stoten minder vervuiling uit. Bovendien zijn automatische transmissies gemakkelijker in het gebruik en vergen ze minder onderhoud dan handgeschakelde transmissies.

Daarnaast heb je ook zelf invloed op het zuinig rijden in een automaat. Laat je gaspedaal een klein beetje naar boven komen wanneer je de juiste snelheid bereikt hebt. Dit zorgt ervoor dat de auto vanzelf schakelt naar een hogere versnelling.

Meer informatie over het leasen van een automaat?

Wij zijn telefonisch bereikbaar op (076) 579 38 88.

Sluit

Stel een vraag

Valideer reCaptcha
* De velden zijn niet correct ingevuld