Wat is inbegrepen in het maandbedrag?

Met Private Lease kun je echt zorgeloos autorijden, want in het maandbedrag zijn alle autokosten opgenomen. Onderstaand leggen we uit welke kosten dit zijn:

  • Regulier onderhoud, reparaties, vervanging van banden en een eventuele APK keuring. Hiervoor kun je altijd terecht bij de officiële merkdealer en kun je gebruik maken van de gratis haal- en brengservice.
  • Vervangend vervoer in Nederland als onderhoud of een reparatie aan de auto langer duurt dan 24 uur. De kosten voor de eerste dag vervangend vervoer zijn voor je eigen rekening. Standaard krijg je dan een auto klasse A, vergelijkbaar met bijvoorbeeld een Peugeot 108.
  • Motorrijtuigenbelasting (MRB). Dit is een indirecte belasting die onder meer in Nederland wordt geheven op het bezit van een motorvoertuig en niet over het gebruik. Het is dus een houderschapsbelasting. Een populaire benaming is wegenbelasting.
  • Pechhulp onderweg in binnen- en buitenland. Bij pech of schade onderweg kun je op ieder moment bellen met Alphabet Assistance, onze 24-uurs alarmcentrale. Het telefoonnummer is (076) 5 711 711.
  • WA-verzekering en dekking van cascoschade (allrisk)
  • Afschrijving en rente

Wat zit niet in het leasecontract?

In het maandbedrag zijn niet de gebruikskosten zoals brandstof of parkeer- en tolgelden opgenomen. Tevens zijn de kosten voor vervangend vervoer bij schade/reparatie van je auto de eerste 24 uur voor eigen rekening. Eventuele kosten voor vloeistoffen en smeermiddelen buiten het normale onderhoudsschema zijn ook voor jouw rekening, zoals bijvoorbeeld extra ruitenwisservloeistof.

Selecteer extra zekerheden die passen bij jouw persoonlijke situatie

Bedenk van tevoren goed welke extra opties je wil opnemen in je contract. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het toevoegen van vervangend vervoer in het buitenland. Het is gemakkelijker om deze opties direct toe te voegen. Dit voorkomt onnodige tussentijdse contractaanpassingen. 

Voor een extra bedrag per maand is het mogelijk om het leasecontract aan te vullen met:

  • Schadeverzekering inzittenden; De Schadeverzekering Inzittenden vergoedt letselschade en schade aan bagage of kleding van bestuurder en passagiers.
  • Vervangend vervoer buitenland; hierbij heb je ook in het buitenland recht op een vervangende auto. Daarbij is dit altijd een gelijkwaardige autoklasse als jouw private leaseauto.
  • Lagere eigen bijdrage; Daarmee verlaag je de eigen bijdrage bij een niet verhaalbare schade van €450 naar €225.
  • All-season banden; Banden voor alle seizoenen en weersomstandigheden. Het wisselen van banden behoort tot het verleden. Tevens goedgekeurd in alle landen waar winterbanden verplicht zijn.

Kan ik nog iets toevoegen aan het contract nadat de auto is afgeleverd?

Wil je contractopties toevoegen, dan is dit vaak nog wel mogelijk. Denk bijvoorbeeld aan een aanvullende verzekering of vervangend vervoer in het buitenland.

Het is moeilijker om nog zaken aan de auto toe te voegen na aflevering. Fabrieksopties kunnen we nooit later toevoegen. Voor overige zaken kun je het beste contact met ons opnemen.

Kan ik het aantal kilometers in mijn contract aanpassen?

Als je zo af en toe meer kilometers rijdt dan vooraf ingeschat, dan kun je je contract aanpassen, maar het is meestal voordeliger om de meerkilometers af te rekenen. Bij het afsluiten van je Private Lease contract kun je op onze website zien hoeveel je betaalt per meerkilometer. Je kunt dus van tevoren al inschatten wat de eventuele kosten zijn per meerkilometer. Wanneer je structureel meer kilometers rijdt dan vooraf ingeschat, dan kun je tijdens de contractperiode het jaarkilometrage verhogen. Je ontvangt van ons dan een opgave van het nieuwe maandbedrag op basis van het hogere jaarkilometrage.

Het kan voorkomen dat je contract door drastische wijzigingen in b.v. je woon-werksituatie niet meer passend is. Neem dan contact met ons op. We willen graag samen met jou bekijken of er mogelijkheden zijn om het contract te wijzigen.

Kan ik de auto aan het einde van het contract kopen of mijn contract verlengen?

Aan het einde van je private lease contract hebt je een aantal opties. Natuurlijk kun je besluiten om een nieuwe private leaseauto uit te zoeken of je kunt besluiten om (weer) een auto te kopen. In dit laatste geval is het wellicht interessant om je private lease auto over te nemen.  Het voordeel is dat je precies weet wat de historie van de auto is. Drie maanden vóór het einde van je contract kun je bij ons vrijblijvend de overnameprijs opvragen.

Ook bestaat de mogelijkheid om je contract te verlengen. Dit kan zolang de maximale looptijd die we aanbieden nog niet verstreken is. Afhankelijk van het contract dat je hebt en het soort auto dat je rijdt, berekenen we je nieuwe maandbedrag. Het kan in sommige gevallen zo zijn dat je maandbedrag gelijk blijft of zelfs goedkoper wordt. In de tijd van steeds duurder wordende auto’s kan dit een aantrekkelijke optie voor je zijn. Ons team zoekt graag voor je uit wat je nieuwe maandbedrag wordt als je je huidige contract verlengt.

Private Lease Topkeuzes voor een scherp tarief

Let op Afbeeldingen van onze private lease aanbiedingen kunnen afwijken van modellen die wij aanbieden. Alle tarieven zijn incl. btw.

Alphabet Private Lease

Onbezorgd rijden in een nieuwe auto. Met het Keurmerk Private Lease en de heldere voorwaarden van Alphabet, weet je als consument precies waar je aan toe bent. Wij regelen alles voor je en het private lease team staat voor je klaar bij vragen of om je persoonlijk te adviseren over de beste private lease keuze. Als merkonafhankelijke leasemaatschappij heb je bij Alphabet ruime keuze uit verschillende auto's met scherpe deals.

 

Klanten beoordelen ons met

8,7

Bekijk reviews

Meer weten over Alphabet Private Lease?

Bel ons (076) 579 38 88