Wat is inbegrepen in het maandbedrag?

Met Private Lease kun je echt zorgeloos autorijden, want in het maandbedrag zijn alle autokosten opgenomen. Onderstaand leggen we uit welke kosten dit zijn:

 • Regulier onderhoud, reparaties, vervanging van banden en een eventuele APK keuring. Hiervoor kun je altijd terecht bij de officiële merkdealer en kun je gebruik maken van de gratis haal- en brengservice.
 • Vervangend vervoer in Nederland als onderhoud of een reparatie aan de auto langer duurt dan 24 uur. Standaard krijg je dan een auto klasse A, vergelijkbaar met bijvoorbeeld een Peugeot 108.
 • Motorrijtuigenbelasting (MRB). Dit is een indirecte belasting die onder meer in Nederland wordt geheven op het bezit van een motorvoertuig en niet over het gebruik. Het is dus een houderschapsbelasting. Een populaire benaming is wegenbelasting.
 • Pechhulp onderweg in binnen- en buitenland. Bij pech of schade onderweg kun je op ieder moment bellen met Alphabet Assistance, onze 24-uurs alarmcentrale. Het telefoonnummer is (076) 5 711 711.
 • WA-verzekering en dekking van cascoschade (allrisk)
 • Afschrijving en rente

Wat zit niet in het leasecontract?

In het maandbedrag zijn niet de gebruikskosten zoals brandstof of parkeer- en tolgelden opgenomen. Eventuele kosten voor vloeistoffen en smeermiddelen buiten het normale onderhoudsschema zijn ook voor jouw rekening, zoals bijvoorbeeld extra ruitenwisservloeistof.

Selecteer extra zekerheden die passen bij jouw persoonlijke situatie

Voor een extra bedrag per maand is het mogelijk om het leasecontract aan te vullen met:

 • Schadeverzekering inzittenden; De Schadeverzekering Inzittenden vergoedt letselschade en schade aan bagage of kleding van bestuurder en passagiers.
 • Vervangend vervoer buitenland; hierbij heb je ook in het buitenland recht op een vervangende auto. Daarbij is dit altijd een gelijkwaardige autoklasse als jouw private leaseauto.
 • Lagere eigen bijdrage; Daarmee verlaag je de eigen bijdrage bij een niet verhaalbare schade van €450 naar €225.
 • All-season banden; Banden voor alle seizoenen en weersomstandigheden. Het wisselen van banden behoort tot het verleden. Tevens goedgekeurd in alle landen waar winterbanden verplicht zijn.

Kan ik nog iets toevoegen aan het contract nadat de auto is afgeleverd?

Wil je contractopties toevoegen, dan is dit vaak nog wel mogelijk. Denk bijvoorbeeld aan een aanvullende verzekering of vervangend vervoer in het buitenland.

Het is moeilijker om nog zaken aan de auto toe te voegen na aflevering. Fabrieksopties zijn sowieso niet mogelijk, voor overige zaken kun je het beste contact met ons opnemen.

Kan ik het aantal kilometers in mijn contract aanpassen?

Als je incidenteel meer kilometers rijdt, dan is het doorgaans voordeliger om de meerkilometers af te rekenen en het contract niet te laten aanpassen. Wanneer je structureel meer kilometers rijdt dan vooraf ingeschat, dan kun je tijdens de contractperiode het jaarkilometrage verhogen. Je ontvangt van ons dan een opgave van het nieuwe maandbedrag op basis van het hogere jaarkilometrage.

Het verlagen van het jaarkilometrage is niet mogelijk.

Waarom Alphabet Private Lease?

 • Al drie jaar op rij de beste leasemaatschappij van Nederland
 • Keurmerk Private Lease
 • Onderdeel van BMW Group

Of Private Lease ook interessant is voor jou, hangt af van je persoonlijke situatie. Wij helpen je graag om inzichtelijk te maken wat jouw huidige auto nu werkelijk kost en om je te informeren over de voor- en nadelen van Private Lease.

Lees hier meer over Private Lease

Klanten beoordelen ons met

8,5

Meer weten over Private Lease?

Bel ons (076) 579 38 88