Auto leasen zonder BKR

Een nieuwe auto voor een vast maandbedrag. Dat is private lease. In veel gevallen ben je hiermee goedkoper uit dan wanneer je een auto koopt én je hoeft niet je hele spaarrekening leeg te trekken voor de aanschaf van een nieuwe auto. 

Wanneer je een auto least bij een leasemaatschappij die niet is aangesloten bij Keurmerk Private Lease, lease je een auto zonder Bureau Krediet Registratie (BKR). Omdat Alphabet aangesloten is bij Keurmerk Private Lease, doen wij dit wel. Het grote voordeel hiervan is dat je financieel sterk staat én hierdoor niet in de problemen komt.

Keurmerk Private Lease houdt in dat wij onszelf houden aan verschillende zekerheden als eerlijke voorwaarden, een compleet product, 14 dagen bedenktijd, zekerheid bij klachten én bescherming tegen te hoge financiële lasten. Die laatste hangt samen met de BKR registratie.

Auto leasen met BKR bij Alphabet

Zodra je bij ons een auto least betaal je hiervoor een vast bedrag per maand. Ideaal! We vinden het erg belangrijk dat de maandelijkse kosten niet te hoog zijn. Bij je aanvraag controleren we daarom je financiële draagkracht. Ook registreren we bij Bureau Krediet Registratie (BKR) dat je een leaseauto hebt en wat de maandlasten zijn. Maar wat betekent deze registratie eigenlijk? 

Veel mensen hebben een negatief beeld van een BKR-registratie, terwijl dit helemaal niet terecht is. Bij BKR worden alle financiële verplichtingen geregistreerd. Naast het leasen van een auto worden hier bijvoorbeeld ook je telefoonabonnement, je creditcard of een lening geregistreerd. Bedrijven gebruiken dit overzicht om een beeld te krijgen van je financiële situatie en eventuele schulden. 

Maar… Als je de rekeningen altijd op tijd betaalt is er niets aan de hand. Sterker nog, een volledig overzicht van altijd op tijd betaalde rekeningen is juist positief! Alleen wanneer je rekeningen niet betaalt en dus een betalingsachterstand hebt, heb je een negatieve BKR-registratie en maakt BKR hier melding van. 

Afhankelijk van deze melding kan het lastiger worden om een lening af te sluiten. Voor het leasen van een auto met negatieve BKR-registratie geldt hetzelfde.

 

Wat betekent de BKR-registratie nu in praktijk?

Een auto privé leasen met BKR-registratie is dus verre van onmogelijk. Het is uiteraard wel belangrijk om een goed inzicht te hebben in je financiële situatie en om de rekeningen op tijd te betalen. 

 

  • Leasen met BKR: welk bedrag wordt geregistreerd?

Als je een auto bij ons least, melden wij bij BKR dat je een betalingsverplichting bij ons hebt. Volgens de regels registreert BKR 100% van je totale leasebedrag. Dit is wettelijk zo bepaald. Het geregistreerde bedrag hangt dus af van de auto die je least en de opties die je daarbij kiest.

Voorbeeld:

Bij een leaseauto met een looptijd van 48 maanden met een termijnbedrag van €399,- wordt €19.152 geregistreerd.

 

  • Private lease en hypotheek of andere leningen

Wil je binnenkort een huis kopen? Of een andere grote lening aanvragen? Bij het afsluiten hiervan controleert de kredietverstrekker bij BKR welke andere financiële verplichtingen je hebt. Met private leasen kan het leasecontract hierbij van invloed zijn op de hoogte van het maximaal te lenen bedrag. Het verschilt per kredietverstrekker hoe ze omgaan met het leasebedrag. Je financieel adviseur kan het verschil in je te lenen bedrag precies voor je uitrekenen. 

 

  • Wat moet ik minimaal verdienen voor private lease?

Goed nieuws: er is namelijk geen inkomenseis voor het leasen van een auto. Bij je aanvraag kijken we naar je totale financiële plaatje én je draagkracht. Hiervoor hanteren we een draagkrachtnorm. Dat is het bedrag dat je maandelijks over moet houden om van te leven, nadat al je vaste lasten zijn betaald.

We kijken hierbij ook naar het soort arbeidscontract dat je hebt. Voor de draagkrachtberekening mag je contract niet eerder aflopen dat je leasecontract. Een vast contract hebben hoeft niet, maar maakt het wel een stuk makkelijker om je leaseauto aan te vragen.

 

Meer weten over Alphabet Private Lease?

Bel ons (076) 579 38 88