Zodra je een auto bij ons least betaal je hiervoor een vast bedrag per maand. Wel zo overzichtelijk! We vinden het erg belangrijk dat de maandelijkse kosten niet te hoog voor je zijn. Bij je aanvraag controleren we daarom je financiële draagkracht. Ook registreren we bij het Bureau Krediet Registratie (BKR) dat je een leaseauto hebt en wat de maandlasten zijn. Maar wat betekent deze registratie eigenlijk?

De BKR-registratie

Veel mensen hebben een negatief beeld van een BKR-registratie. Toch is dit zeker niet terecht! Bij het BKR worden alle financiële verplichtingen geregistreerd. Denk hierbij aan bijvoorbeeld je telefoonabonnement, je creditcard of een lening. Bedrijven gebruiken dit overzicht om beeld te krijgen van je financiële situatie en eventuele schulden. 

Als je de rekeningen altijd op tijd betaalt is er niets aan de hand. Sterker nog, een volledig overzicht van altijd op tijd betaalde rekeningen is juist positief! 

Alleen als je rekeningen niet betaalt en dus een betalingsachterstand hebt, heb je een negatieve BKR registratie en maakt het BKR hier melding van. Afhankelijk van de melding kan het dan lastiger worden om een lening af te sluiten. Voor een auto leasen met negatieve BKR registratie geldt hetzelfde. Wil je meer weten over een BKR-registratie of een check doen wat er voor jou geregistreerd is? Kijk dan op de website van het BKR.

Welk bedrag wordt er geregistreerd als ik een auto lease?

Als je een nieuwe auto bij ons least, melden wij bij het BKR dat je een betalingsverplichting bij ons hebt. Volgens de regels van het Keurmerk Private Lease registreren we 65% van je totale leasebedrag. Het geregistreerde bedrag hangt dus af van de auto die je least en de opties die je daarbij kiest. 

Voorbeeld:

Bij een leaseauto met een looptijd van 24 maanden met een termijnbedrag van €250,- wordt €3.900,- geregistreerd. Dit is als volgt berekend: (€250,- x 24 maanden = €6.000,-) x 65% = €3.900,-.

De invloed van private lease op je registratie

Ben je van plan om binnenkort een huis te kopen of een andere grote lening aan te vragen? Bij het afsluiten van een hypotheek of lening controleert de kredietverstrekker bij het BKR welke andere financiële verplichtingen je hebt. Met prive een auto leasen kan het leasecontract hierbij van invloed zijn op de hoogte van het maximaal te lenen bedrag. Het verschilt per kredietverstrekker hoe ze omgaan met het leasebedrag. Je financieel adviseur kan het verschil in je te lenen bedrag precies voor je uitrekenen. 

Bekijk de private lease deals bij Alphabet Private Lease.

Wat moet ik minimaal verdienen?

Er is geen inkomenseis voor het leasen van een auto. Bij je aanvraag kijken we naar je totale financiële plaatje én je draagkracht. Hiervoor hanteren we een draagkrachtnorm. Dat is het bedrag dat je maandelijks over moet houden om van te leven, nadat al je vaste lasten zijn betaald. 

We kijken hierbij ook naar het soort arbeidscontract dat je hebt. Voor de draagkrachtberekening mag je contract niet eerder aflopen dan je leasecontract. Een vast contract hebben hoeft dus niet, maar maakt het wel een stuk makkelijker om je leaseauto aan te vragen.

Meer weten over Private Lease?

Bel ons (076) 579 38 88