Een glimmende nieuwe leaseauto, je ziet ze vaak genoeg rijden en hele parkeerplaatsen staan er vol mee. Die leaseauto’s wisselen soms na korte tijd van eigenaar - dan kunnen ze een tweede leven krijgen. Een occasion in de lease, als het ware. Ook private lease occasions zie je steeds vaker. Je zou zeggen dat deze ingereden exemplaren goedkoper zijn, maar dit is niet altijd het geval. Hoe dat precies zit, leggen we je graag uit.

Bekijk ons aanbod

Nieuw of occasion leasen?

Als je een auto koopt, is een nieuw exemplaar duurder dan een tweedehands. Je zou dus denken dat dit bij private leasen ook zo werkt. Toch ligt dit een beetje anders. De tarieven voor een tweedehands private leaseauto liggen niet altijd lager dan voor een nieuwe private leaseauto. Verschillende factoren bepalen namelijk de hoogte van de tarieven. Denk hierbij aan reparatie- en onderhoudskosten, waardedaling oftewel de restwaarde van de auto en de inkoopprijs van de auto die de leasemaatschappij betaalt.  

Bij een nieuwe auto zal de waarde sneller dalen dan bij een tweedehands auto. De onderhouds- en reparatiekosten zijn daarentegen bij een occasion weer (aanmerkelijk) hoger dan bij een nieuwe auto. Dit soort verschillen zorgen ervoor dat de maandelijkse tarieven tussen een nieuwe en een occasion private leaseauto niet altijd veel zullen verschillen. 

Voordelen van een occasion leaseauto

Een tweedehands auto heeft ten opzichte van een nieuwe private leaseauto een aantal voordelen afhankelijk van waar je op zoek naar bent.

  • Zo zijn de levertijden veel korter. Je kunt bij ons een occasion rijden binnen 14 dagen! Zeker in de huidige tijd, waarin verschillende onderdelen van auto's slecht leverbaar zijn, is dit een zeer goed alternatief als je snel wilt rijden! 
  • Ook is het als je behoefte hebt aan een kortdurende overeenkomst (1 of 2 jaar) meestal voordeliger of voor een occasion te kiezen dan voor een nieuwe private leaseauto.
  • Sommige occasions zijn rijk uitgerust. Zo'n auto is in nieuwstaat misschien financieel niet haalbaar voor je. 

Occasion leasen via Alphabet 

Bij alphabet private lease rijd je al een occasion voor een vast bedrag per maand. 

Door de kortere looptijd en hetzelfde aantal kilometers per jaar is het aantrekkelijk voor mensen die graag op korte termijn in een auto rijden maar een aankoop van een nieuwe auto te duur is. 

Zoals bij alle private lease deals bij Alphabet kom je niet voor onverwachte kosten te staan. Er zit een standaard WA verzekering en allrisk dekking bij de prijs inbegrepen. Omdat occasions gebruikte auto’s zijn zullen ze wat vaker onderhoud nodig hebben, ook bij occasion lease zit dit al bij de leaseprijs inbegrepen. 

Bij Alphabet hebben we het keurmerk private lease ontvangen, dit betekend dat we veilig, verantwoord en vertrouwd te werk gaan. Zodat jij kunt genieten van jouw betrouwbare occasion auto.

Bekijk ons occasion private lease aanbod

Nadelen van een occasion leaseauto

In alle voordelen schuilen ook nadelen, vinden wij.

  • Zo kunnen de gebruikte auto's rijk uitgerust zijn met extra opties; er valt niets te kiezen. Je zit vast aan een bepaalde auto. Je kunt je perfecte auto vinden maar dan wél met een schakelbak in plaats van een automatische versnellingsbak.
  • Daarnaast zal je occasion iets vaker onderhoud nodig hebben hebben dan een nieuwe.
  • De occasions die wij gaan aanbieden zijn in zeer goede staat en max. 3 jaar oud. Toch kan het zijn dat de auto wat gebruikerssporen bevat. Het is immers geen nieuw exemplaar.
  • Tenslotte is elke occasion uniek en er is dus maar eentje beschikbaar. De auto van je voorkeur kan dus snel weg zijn.
   

Samenvattend: een nieuwe of een gebruikte auto private leasen?

Leasemaatschappijen houden met alle vooruitzichten rekening en daar betaal je voor. Je kunt niet zeggen dat je altijd goedkoper uit bent met het leasen van een occasion. Wat de beste keuze is, hangt vooral af van de behoeften die je hebt. Wil je snel rijden? Geen langdurige overeenkomst? Zoek je een rijk uitgerust model, maar is een nieuwe te duur? Allemaal zaken waarom het voor jou interessant kan zijn om een occasion te leasen. De beste gebruikte leaseauto's willen we graag nog een keer inzetten, zodat jij snel voor een mooie prijs kunt rijden! Benieuwd naar ons aanbod? Klik hier ons occasion private lease aanbod.

Rijd je het liefst gewoon een gloednieuwe auto; wil je keuzevrijheid en de auto zelf kunnen samenstellen? Kies dan voor een spiksplinterieuwe! Bekijk het aanbod.

Geen antwoord gevonden op je vraag?

Bel ons (076) 579 38 88