Gedurende een leaseovereenkomst kan er best wat gebeuren. Misschien verandert jouw woon-werk situatie. Je vindt een nieuwe baan, krijgt gezinsuitbreiding of wilt een nieuwe hypotheek aanvragen.

Wil je voortijdig jouw private leaseauto inleveren en de resterende looptijd van de overeenkomst afkopen? Dan betaal je daarvoor een opzegvergoeding. Als alternatief voor de opzegvergoeding is het ook mogelijk jouw auto te laten overnemen door een ander. Hoe dat in zijn werk gaat, leggen we je graag uit.

Jouw leaseauto kopen

Als je tussentijds jouw private leaseovereenkomst wilt beëindigen, dan heb je ook de mogelijkheid om jouw leaseauto te kopen. In het overname bedrag zal dan ook een vergoeding worden opgenomen voor het afkopen van de resterende looptijd van de overeenkomst. Voordeel is dat je vertrouwd bent met het rijplezier en de historie van de auto. Loopt jouw private leaseovereenkomst af, dan kan je vanaf 3 maanden voor de einddatum van jouw overeenkomst een opgave opvragen van de koopprijs. Ook familie, vrienden of collega’s kunnen jouw auto overkopen.

Private leaseovereenkomst overnemen

Als je iemand kent die jouw leaseauto kan overnemen, dan kan je dat bij ons aangeven. Mail dan jouw verzoek voor de overname naar privatelease@alphabet.com met daarbij de naam, adres- en contactgegevens van de overnemende partij. Vervolgens zal de overnemende partij financieel getoetst worden. Zodra we zeker weten dat de toekomstige contractant zonder problemen de auto kan overnemen, zullen we hier een offerte en vervolgens een nieuwe overeenkomst voor verzorgen.

Overdracht

Voordat we het contract voor de nieuwe contractant starten, is het nog aan jullie om de auto daadwerkelijk over te dragen. Zorg daarbij dat de nieuwe contractant akkoord gaat met de staat van de auto. Op dit moment is de auto op jouw naam geregistreerd. Wanneer de auto wordt overgedragen aan een nieuwe contractant schrijven we de auto over op naam van Alphabet. Door deze wijziging vervalt een belastingvoordeel. De nieuwe contractant betaalt daardoor een hoger leasetarief. Wil je op voorhand weten hoeveel, vraag dan een offerte bij ons op.

Geen tijdelijke overname van de leaseovereenkomst

Houd er rekening mee dat we een aanvraag voor een tijdelijke overname van de leaseovereenkomst niet in behandeling nemen. Dus je overeenkomst laten overnemen door iemand anders en deze vervolgens na een tijdje weer terugnemen, doen we niet. Alphabet wil niet de schijn wekken dat de verplichting tijdelijk aan het zicht van een hypotheekverstrekker wordt onttrokken.

   

Private leaseauto overnemen door derden

Wil je iemand anders tussentijds, dus voor de afgesproken einddatum van de overeenkomst, jouw private lease auto laten overnemen? Mail dan jouw verzoek voor de overname naar privatelease@alphabet.com met daarbij de naam, adres- en contactgegevens van de partij die de auto wilt overnemen.

Op zoek naar de ideale auto?

Kies jouw nieuwe auto uit