Gedurende een leasecontract kan er best wat gebeuren. Misschien verandert jouw woon-werk situatie. Je vindt een nieuwe baan, krijgt gezinsuitbreiding of wil een nieuwe hypotheek aanvragen. Wil je voortijdig jouw leasecontract beëindigen? Dan zijn daarbij extra kosten van toepassing. Als alternatief voor de inleverkosten is het ook mogelijk jouw auto te laten overnemen door een ander. Hoe dat in zijn werk gaat, leggen we je graag uit.

Leaseauto overdragen

Als je iemand kent die jouw leaseauto kan overnemen, dan kan je dat bij ons aangeven. Mail dan jouw verzoek voor de overname naar privatelease@alphabet.com met daarbij de naam, adres- en contactgegevens van de overnemende partij. Daarna zal onze partner EDR de overnemende partij financieel screenen. Zodra we zeker weten dat de toekomstige contractant zonder problemen de auto kan overnemen, zullen we een nieuwe overeenkomst hiervoor verzorgen.

Voordat we het contract voor de nieuwe contractant starten, is het nog aan jullie om de auto daadwerkelijk over te dragen. Zorg daarbij dat de nieuwe contractant akkoord gaat met de staat van de auto. Op dit moment is de auto op jouw naam geregistreerd. Wanneer de auto wordt overgedragen aan een nieuwe contractant schrijven we de auto over op naam van Alphabet. Door deze wijziging vervalt een belastingvoordeel. De nieuwe contractant betaalt daardoor een hoger leasetarief. Wil je op voorhand weten hoeveel, vraag dan een offerte bij ons op.

Private Lease auto overkopen

Je hebt een aantal mogelijkheden wanneer jouw Private Lease contract afloopt. Je kunt kiezen voor een nieuwe leaseauto, het verlengen van het huidige contract (indien mogelijk) of het kopen van een auto. Je kunt dan bij Alphabet ook kiezen om jouw leaseauto over te nemen. Je bent vertrouwd met het rijplezier en je bent bekend met de historie van de auto. Vanaf 3 maanden voor de einddatum van jouw contract kunnen we je een indicatie geven van de overnameprijs. Ook familie, vrienden of collega’s kunnen jouw auto overkopen. Wil je weten wat jouw leaseauto kost? We vertellen je erover op onze pagina over het overnemen van je leasauto.

Private leaseauto overnemen

Heb je iemand in je omgeving die graag jouw leasecontract overneemt? Mail dan jouw verzoek voor de overname naar privatelease@alphabet.com met daarbij de naam, adres- en contactgegevens van de overnemende partij. Heb je toch nog vragen over je leasecontract, neem dan gerust contact met ons op.

Op zoek naar de ideale auto?

Kies jouw nieuwe auto uit