Elektrisch rijden is hot en happening. Het is goed voor het milieu en duurzaam. Iets waar we eigenlijk allemaal steeds wat meer mee bezig moeten zijn. Maar… De aanschaf van een elektrische auto is duur. En daarom misschien niet voor iedereen weggelegd. 

Gelukkig kun je bij Alphabet ook kiezen voor het private leasen van een elektrische auto. Inderdaad, voor een vast bedrag per maand!

Elektrische auto leasen bij Alphabet

Zou je graag een elektrische auto willen rijden, maar is de aanschaf hiervan te duur? Kies dan voor private lease elektrisch van Alphabet. Wij begrijpen dat het een enorm bedrag is wanneer je een elektrische auto uit eigen zak betaalt. Maar ook snappen we dat je elektrisch wilt rijden. Misschien wel omdat het duurzaam is, of omdat de kosten voor het rijden lager liggen dan normale brandstofkosten. 

Bij het private leasen van een elektrische auto liggen de risico’s bij de leasemaatschappij. Denk hierbij aan de restwaarde en het onderhoud van de auto, maar ook aan de verzekering en wegenbelasting.. Jij betaalt een vast maandelijks leasetarief, je laadt de auto op en kunt de weg op. Makkelijker kan het haast niet. 

Private lease: een vast bedrag per maand

Met private lease rijd je een leaseauto voor een vast bedrag per maand. De kosten die je betaalt voor het leasecontract zijn afhankelijk van welke auto je kiest, maar daarnaast ook van de looptijd van het contract en het aantal kilometers dat je maandelijks rijdt. 

Bij private lease zijn de volgende zaken inbegrepen in het leasecontract: 

 • Je zelfgekozen auto

 • Afschrijving en rente

 • Motorrijtuigenbelasting

 • Regulier onderhoud, reparaties en de APK keuring

 • Pechhulp onderweg in binnen- en buitenland

 • Vervangend vervoer in Nederland bij een reparatie langer dan 24 uur

 • Een allrisk autoverzekering

Naast deze kosten zijn er een aantal zaken voor eigen rekening. Hierbij kun je denken aan brandstof, verkeersboetes en parkeergeld. Maar ook niet verhaalbare schade of de eerste dag dat je gebruik maakt van vervangend vervoer is voor eigen rekening. 

De restwaarde van de auto

De markt van elektrische auto’s blijft vernieuwen en de ontwikkelingen hierin gaan razendsnel. Dat maakt het lastig om nu te zeggen hoeveel een elektrische auto over 5 of misschien wel 10 jaar nog waard is. Een punt om in overweging te nemen bij de aanschaf van een elektrische auto. 

Wanneer je een auto private leaset is dit voor jou als consument niet aan de orde. Het risico van de restwaarde ligt namelijk in handen van de leasemaatschappij. Op die manier geniet jij van de voordelen van elektrisch rijden, zonder dat je jezelf hier zorgen over hoeft te maken. 

Subsidieregeling elektrische personenauto’s 

Wanneer je als particulier een elektrische auto bij ons wilt leasen, dan kom je mogelijk in aanmerking voor de Subsidie Elektrische Personenauto’s Particulieren (SEPP). Je kunt hiervoor als consument in 2022 een subsidie aanvragen van €3.700 voor het private leasen van een elektrische auto. Het aanvragen hiervan is gemakkelijk middels je DigiD. Dit doe je bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland op vertoon van een getekende private leaseovereenkomst.

De subsidieregeling kent wel enkele voorwaarden. Zo mag het contract pas aangegaan zijn op 1 januari 2022 of daarna. Het is dus niet mogelijk om in 2021 een elektrische auto te gaan private leasen en dan in 2022 subsidie aan te vragen. Verder is het belangrijk dat de auto bij ingang van het leasecontract niet al eens eerder op een andere naam heeft gestaan. De auto moet op één en dezelfde dag geregistreerd zijn, toegelaten zijn en op naam gezet zijn. Tenslotte moet het bedrijf waarvan je de auto leaset aangesloten zijn bij het Keurmerk Private Lease. 

Meer informatie of de subsidie aanvragen? Dat kan hier.

Opheffing MRB-vrijstelling op nulemmisieauto’s vanaf 1 januari 2025

Volgens het Belastingplan 2020 wordt de korting op de motorrijtuigenbelasting voor elektrische auto’s en plug-in hybrides vanaf 1 januari 2025 afgebouwd; hierdoor kan het termijnbedrag stijgen gedurende de looptijd van jouw leasecontract.

Elektrische auto (leasen): de voordelen

Wist je dat het aantal elektrische auto’s in Nederland in 2020 verdubbeld is ten opzichte van 2019? En dat begrijpen we, want elektrische rijden kent veel voordelen. Naast het feit dat het veel beter is voor het milieu, is het rijden een stuk goedkoper dan een auto die rijdt op diesel of benzine. Wanneer je elektrisch rijdt en je auto oplaadt, is dit de helft goedkoper dan brandstof. Interessant! 

Ook het rijden zelf en het gevoel dat je erbij hebt is anders wanneer je elektrisch rijdt. De auto’s zijn ontzettend stil en trekken daarnaast enorm snel op. Je beweegt jezelf gemakkelijk en snel door de stad. 

Wil je de snelweg op? Het aantikken van de maximumsnelheid is met een elektrische auto een fluitje van een cent. Daarnaast kennen elektrische auto’s uiteraard de nieuwste innovaties. Door alles wat deze auto’s kunnen voelt het luxe en rijdt het erg comfortabel. 

 

Je auto opladen

Rijd je elektrisch, dan ben je afhankelijk van de oplaadpunten die er zijn door heel het land. Inmiddels kun je in ons kikkerlandje bij meer dan 350 laadstations snelladen en zijn er inmiddels rond de 60.000 openbare laadpalen. Tegenwoordig kun je zelfs gemakkelijk online bekijken waar je laadpunten vindt (zowel in Nederland als in Europa) én kun je zien welke laadpunten beschikbaar zijn.

Overzicht laadpunten

Wil je altijd de zekerheid van een opgeladen auto? Dan is een laadpunt bij jou thuis de ideale oplossing. Je bent dan namelijk veel minder afhankelijk van de beschikbaarheid van openbare laadpunten. En kies je voor een laadpunt van Eneco e-Mobility dan laad je altijd met 100% groene zon- en windenergie. 

Heb je interesse in een laadpunt thuis? Vraag deze dan aan bij onze partner Eneco e-Mobility. Tijdens het aanvraagproces kies je het gewenste laadpunt dat past bij jouw auto, meterkast en wensen. Kies je voor een laadpunt van Eneco e-Mobility dan ben je verzekerd van:

 • Toekomstbestendig laadpunt geschikt voor iedere elektrische auto
 • Een zorgeloze installatie, beheer en onderhoud
 • Gratis laadpas, geschikt voor heel Europa
 • Installatie binnen twee weken na akkoord offerte

 

Kan je thuis geen laadpunt installeren, maar wil je wel een laadpas voor je elektrische auto? Geen probleem. Via Eneco e-Mobility vraag je eenvoudig een laadpas aan. Met deze laadpas kan je laden bij meer dan 120.000 laadpunten in Europa en laad je altijd tegen een vast tarief! Klik hier om de laadpas aan te vragen.

 

Verschil elektrisch en hybride

Hybride rijden. Een term waar je eerder misschien nog niet veel over gehoord hebt. Het verschil tussen een elektrische auto en een hybride auto is simpel: waar een elektrische auto 100% elektrisch rijdt, kan een hybride auto zowel elektrisch rijden als op fossiele brandstoffen. 

Een elektrische auto wordt volledig aangestuurd door een elektromotor en is het beste voor het milieu. Het is zelfs zo dat alle auto’s die vanaf 2030 op de markt komen elektrisch moeten zijn. Kies je voor het privé leasen van een volledig elektrische auto, dan draag je hier automatisch aan bij.

 

De ideale elektrische auto voor jou

Wanneer je elektrisch wilt gaan rijden, is private lease een mooie uitkomst. Bij Alphabet hebben we verschillende modellen nieuwe elektrische auto’s beschikbaar voor private lease. We kijken graag samen met jou naar de mogelijkheden en gaan op zoek naar de auto die passend is in jouw situatie.

Aanbod private lease 100% elektrisch
100% elektrisch
Corsa-E Bekijk auto
Opel Corsa-E Elektrisch 136 PK Edition
Brandstof:
Elektriciteit
Deuren:
5 deuren
Versnelling:
Automaat
Kleur:
Beschikbaar in 8 kleuren
100% elektrisch
E-208 Bekijk auto
Peugeot E-208 Elektrisch 136 PK Active + meerdere uitvoeringen
Brandstof:
Elektriciteit
Deuren:
5 deuren
Versnelling:
Automaat
Kleur:
Beschikbaar in 7 kleuren
100% elektrisch
E-2008 Bekijk auto
Peugeot E-2008 Elektrisch 136 PK Active Pack
Brandstof:
Elektriciteit
Deuren:
5 deuren
Versnelling:
Automaat
Kleur:
Beschikbaar in 6 kleuren

Meer informatie over het leasen van een elektrische auto?

Wij zijn telefonisch bereikbaar op (076) 579 38 88.

Sluit

Stel een vraag

Valideer reCaptcha
* De velden zijn niet correct ingevuld